Telraam Telraam Telraam auto's popgezichten poppenhoek

Open dag Emmaschool

28 maart 2018

Open dag basisscholen – ook BSO en Peutergroep Kindercentrum.nl in PCBO Emmaschool is open

Naast dat alle basisscholen van Apeldoorn hun deuren openen op woensdag 11 april, zijn er ook BSO, kinderdagopvang en peutergroepen open. Deze groepen bevinden zich veelal in de basisschool. Een goede opvang voor peuters is belangrijk en helpt bij een goede voorbereiding op de basisschool. Dan kan een opvang die naadloos aansluit op de basisschool waar de peuter later heen gaat, extra helpen. Een voorbeeld hiervan is de peuterspeelgroep en BSO van Kindercentrum.nl in PCBO Emmaschool. 

Aansluiten visie school
Kindercentrum.nl verzorgt kinderopvang in samenwerking met PCBO Emmaschool. Omdat PCBO Emmaschool zicht richt op het ontwikkelen van vaardigheden die de zelfstandigheid van het kind vergroten, gaat Kindercentrum.nl hier in de peuterspeelgroep ook al mee aan de slag. “Zo bieden we activiteiten aan die peuters nu al bewust maakt van hun omgeving. Hierbij ontdekken en ontwikkelen ze spelenderwijs hun kwaliteiten en talenten”, aldus Joyce van der Kuur, locatiemanager Kindercentrum.nl.

Thuis voelen
Kinderen moeten ook zichzelf kunnen zijn, zich veilig voelen, geborgenheid ervaren en het vooral naar hun zin hebben. Joyce: “Zo hebben we een goede balans tussen rust en een activiteit. Zo praten we, met kinderen van de BSO bijvoorbeeld, eerst even bij onder genot van fruit en thee. Vervolgens gaan we samen een activiteit doen zoals een te gekke speurtocht.”

Samenwerken
Het mooie aan de samenwerking tussen PCBO Emmaschool en Kindercentrum.nl is dat er een warme overdracht plaatsvindt tussen de basisschool en de BSO, maar ook tussen de peutergroep en de basisschool. Joyce: “Kom het vooral zelf zien en ervaren aankomende woensdag 11 april tussen 9.00-12.00 uur op de peutergroep en BSO van Kindercentrum.nl in PCBO Emmaschool!” Meer informatie vindt u op emma.pcboapeldoorn.nl, www.basisscholenapeldoorn.nl of www.kindercentrum.nl.

Kindercentrum•nl - Keulenstraat 5, 7418 ET  Deventer
© 2019 Kindercentrum·nl