Telraam Telraam Telraam auto's popgezichten poppenhoek

Kinderopvang bij basisschool De Zevenspong in Apeldoorn

15 september 2016

Stentor – 14 september 2016

APELDOORN – Basisschool De Zevensprong en Kindercentrum.nl hebben met het oplaten van ballons gevierd dat er sinds kort een kinderdagverblijf in de school in Zevenhuizen gevestigd is.

De kinderopvang verzorgt al bijna tien jaar de BSO van de school. Nu ook het kinderdagverblijf in de school geopend is, kunnen kinderen van nul tot en met dertien jaar terecht op De Zevensprong.

Met het oplaten van 220 ballons door de leerlingen van de school en de kinderen van de opvang werd de samenwerking gevierd.

Eveline Berns, locatiedirecteur De Zevensprong: “Kindercentrum.nl werkt met de methode ‘Uk en Puk’, die naadloos aansluit bij ‘Schatkist’ waarmee onze kleuters werken. Ook spelen de peuters van de opvang al regelmatig met de kleuters van de school. Op die manier raken ze vertrouwd met de basisschool en kunnen ze soepel doorstromen naar groep één.”

In de komende jaren willen beide partijen de samenwerking nog verder intensiveren. “De peuters die daar aan toe zijn, gaan dan bijvoorbeeld echt werken in de kleuterklassen,” aldus Irma Cinkara, locatiemanager van Kindercentrum.nl. De school en de opvang gaan daarvoor samen een plan maken.

Tijdens de open dag van de Apeldoornse basisscholen op woensdag 21 september openen De Zevensprong en Kindercentrum.nl de deuren, Pythagorasstraat 384.

 

Kindercentrum•nl - Keulenstraat 5, 7418 ET  Deventer
© 2019 Kindercentrum·nl