Telraam Telraam Telraam auto's popgezichten poppenhoek

KDV & PSG De Telgenkamp

Adres:
Luxemburgstraat 100
7559 NB Hengelo
06 – 50 74 75 53

Onderdeel van: Dr. Schaepmanstichting
LRK-nummer: 69 41 24 126


KDV-PSG De Telgenkamp biedt een veilige, stimulerende en uitdagende omgeving aan kinderen in een verticale groep van 0-4 jaar. De kinderen van 2 tot 4 jaar bereiden we middels een peuterprogramma voor op de stap naar de basisschool. Door de samenwerking tussen de peuteropvang en de school leren de peuters de route in school al kennen en is de overstap naar de ‘grote’ school straks makkelijker. Dit doen we door de 3-jarige peuters op een speelse manier kennis te laten maken met de juf / meester van de basisschool en door samen met de peuters al diverse keren op bezoek te gaan in de kleuterklas. Daarnaast werken we bij KDV met dezelfde methode als op school; school gebruikt Schatkist, wij gebruiken de voorloper hiervan (Uk & Puk).

KDV-PSG De Telgenkamp beschikt over twee eigen groepsruimtes. Groepsruimte 1 wordt gebruikt voor de opvang voor de kinderen in een verticale groep van 0-4 jaar. Groepsruimte 2 wordt gebruikt voor activiteiten met de peuters in de leeftijd van 2-4 jaar. Beide groepen zijn zo ingericht dat de kinderen hier een passend aanbod aan spel, speel en ontwikkelmateriaal hebben en zodat er een rijke speel-leeromgeving ontstaat. Naast de groepsruimtes hebben we ook een slaapruimte waar we de peuters die de hele dag worden opgevangen een slaapplek kunnen bieden.

Bij KDV-PSG De Telgenkamp besteden wij spelenderwijs aandacht aan de ontwikkelingsgebieden van kinderen. De kinderen worden gestimuleerd in hun zelfstandigheid, er is aandacht voor hun sociaal- en emotionele ontwikkeling, we leren kinderen omgaan met elkaar en anderen in het (samen)spel maar ook in ‘conflictsituaties’, we stimuleren hun creativiteit in zowel de beeldende vormgeving (bijvoorbeeld kleuren) als in het bedenken van oplossingen voor bijvoorbeeld problemen.

Wij sluiten aan bij de visie van school: Samen groeien voor de wereld van morgen.

Openingstijden
Peuterspeelgroep
Maandag t/m vrijdag
08.30 – 14.00 uur
Kinderopvang

Maandag t/m vrijdag
07.30 – 18.30 uur

 

 

Kindercentrum•nl - Keulenstraat 5, 7418 ET  Deventer
© 2019 Kindercentrum·nl