Telraam Telraam Telraam auto's popgezichten poppenhoek

Kinderopvang Pardoes in Denekamp en Noord Deurningen verkocht

25 mei 2016

Persbericht Tubantia

DENEKAMP – Op de kop af tien jaar was zij het gezicht van Pardoes Kinderopvang in Denekamp en Noord Deurningen. Maar dat is na woensdag 1 juni afgelopen. Want Karin oude Oosterik (44) heeft haar vier opvangcentra verkocht aan Kindercentrum.nl.

Dat is een organisatie met zo’n zeventig kinderopvangcentra, die zich met name op Oost-Nederland richt. Het hoofdkantoor staat in Apeldoorn. „Voor de ouders, kinderen en alle medewerkers verandert er na 1 juni helemaal niets”, benadrukt Karin oude Oosterik. „Ik kan me voorstellen dat de ouders daar een beetje huiverig voor zijn, maar dat is absoluut niet nodig. Alles blijft bij het oude, zeker ook waar het gaat om de leidsters en de kinderen die zij begeleiden. Alleen ik verdwijn de komende maanden van het toneel.”

Goede reputatie
Directeur Jaap Buitenhuis van Kindercentrum.nl  maakt er geen geheim van dat hij blij is met Karin oude Oosterik overeenstemming te hebben bereikt over de ‘overname’. „Pardoes heeft een goede naam en een goede reputatie, daar willen we graag op voortborduren.” Hij ziet de toekomst in Denekamp en Noord Deurningen met vertrouwen tegemoet. „Vooral ook omdat de markt na een wat moeilijke tijd weer aantrekt.”

Minder kwetsbaar
Karin oude Oosterik weet daar alles van. „De kinderopvang in Nederland”, licht ze toe, „heeft de afgelopen jaren onder druk gestaan. Ook wij hebben dat hier in Denekamp en Noord Deurningen gemerkt. Daarom heb ik er goed over nagedacht waar het in de toekomst naartoe moet. De kinderopvang is natuurlijk zeer afhankelijk van de besluitvorming van de overheid. Om een bedrijf als Pardoes minder kwetsbaar te maken is het goed om het in te bedden in een grote organisatie.”

Kindercentrum•nl - Keulenstraat 5, 7418 ET  Deventer
© 2019 Kindercentrum·nl